ULJUAN TEKOJÄRVI

Uljuan tekojärvi tehtiin puoli vuosisataa sitten entisen nelostien ja osittain Vornan kylän päälle. Se perustettiin tasaamaan alueen tulvahuippuja. Pääset ihailemaan Uljuan maisemia Uljuan kahvilalta lähtevien näköalaportaiden kautta. 

Uljuan tekojärvi 28 km2 laajuisena ja Euroopan suurpatoihin kuuluvine patopenkereineen on sekä nähtävyys että tärkeä virkistysalue aivan valtatien 4:n vieressä. Vattusaaressa ja Pirunsaaressa on
retkeilijöitä varten laavut. Uljuan kahvilan kohdalta löydät myös veneenlaskupaikan. Vuokraamme perämoottorilla varustettua venettä kalastustarvikkeineen.

Uljua on mainio paikka retkeilyyn, halusitpa sitten kalastaa, meloa tai vaikka talvella pilkkiä tai hiihtää. Kalastuksen lisäksi Uljualla pesii runsaslukuinen sorsalinnusto ja jopa haikaran on nähty majailevan Uljuan rannoilla.

ULJUAN KALASTUSLUVAT

Uljuan tekojärvi on monipuolinen kalastuskohde. Tekoaltaan saaliskaloja ovat muun muassa hauki, made, ahven, siika, kuha ja lahna. Uljualta on mahdollista saada myös taimenta. Kalastusluvat järvelle saat Uljuan kahvilalta tai maksamalla luvan 25 euroa vuosi tai 8 euroa vuorokausi. Uljuan verkkolupa 10€ / verkko maksimi 2 verkkoa/talous. Silmäkoko 50 mm. Katiskalupa 5€ / 3 kpl.  FI0553620540007201/Uljuan tekoaltaan kalastusyhdistys.