ULJUAN VETO -VETOUISTELUKILPAILUN SÄÄNNÖT

Kilpailuaika:

Perjantai 14.6.2024 klo 16-21

Lauantai 15.6.2024 klo 10-18

Kilpailupaikka:

Uljuan tekojärvi / Vornan venesatama Käyräkankaantie, 92610 Vorna (opastus 4-tieltä)

14.6.2024 Perjantai

Paremmuuden ratkaisee pisimmän yhteistuloksen (cm- yhteismitta) saanut. Kilpailussa hyväksytään kolmen kalan yhteismitta tulos kolmesta eri kalalajista kustakin vain yksi mittaustulos hauki, kuha sekä ahven. kuitenkaan ei ole pakko kaikkia kalalajeja saada voittaakseen kilpailun vaan pisimmät tuloksen saanut voittaa kilpailun. Useamman saman tuloksen saaneiden kesken arvotaan voittaja.

Kilpailussa on sallittua moottoriuistelu kuudella vavalla kerrallaan, joissa sallitaan tuplauistimien käyttö. Kilpailussa on sallittu syväystakiloiden käyttö.

Kilpailussa voidaan myös heittokalastaa pysähtyneestä veneestä, jolloin heittokalastajan on huomioitava mahdolliset muut uistelijat, ettei heitä siimojen yli.

Mittaus tapahtuu kilpailun järjestäjän antamalla mittalaudalla, josta kilpailija ottaa selkeän kuvan omalla kännykän kameralla, joka lähetetään kilpailijoille annettuun numeroon. Toimitsija kuittaa kilpailu tuloksen heti saaneeksi, jonka jälkeen kala on välittömästi vapautettava takaisin veteen ja kilpailijoilta edellytetään erittäin varoivaista käsittelyä kaloille. Veneille tehdään kilpailuun lähtiessään tarkastus mahdollisien vilppien välttämiseksi.

Toimistsija antaa mittatarran, jossa näkyy kilpailija numero. Ota selkeä kuva suoraan ylhäältä päin ja lähetä kuva whatsapp numeroon 040-7040606.

Mittatarran pituus on 125 cm, jos saat suuremman kalan soita numeroon 044- 5247163 toimitsija tulee paikan päälle mittaamaan kalan. Kala on pidettävä haavissa ja hengissä.

15.6.2024 Lauantai

Kilpailukalat: Kaikki kalat

Alamitat: Kuha 47 cm, Hauki 45 cm, Ahven 35 cm

Alamittaisia kaloja ei saa tuoda punnituspaikalle. Alamittaisen kalan tuominen punnitukseen voi johtaa hylkäykseen.

Lauantain kilpailussa tuplauistimien sekä takiloiden käyttö on kielletty

Kertoimet: Hauki 1, Kuha 2, Ahven 3

Kalojen luovutus:

Kalat tuodaan punnituspaikalle kilpailun päätyttyä tai rantautumisen yhteydessä kilpailun aikana, jossa kalat punnitaan kilpailijan läsnä ollessa punnituspaikalla. Lähtöpaikka on ainoa rantautumispaikka. Kaikki kalat luovutetaan ja punnitaan pyöreänä. Kalat on verestettevä välittömästi ne saatuaan.

kilpailijat luovuttavat pyydystetyt kalat järjestäjälle. Kalat tulee verestää sekä käsitellä ja säilyttää asianmukaisesti. Kalat menevät elintarvikekäyttöön.

Pyyntitavat:

Pyyntitavoista on sallittu:

Heittouistelu on sallittu ainostaan perjantain 14.6.2024 kisassa.

15.6.2024 vetouistelu vain moottorilla tai soutaen. Viehe on laskettava veteen myös uistelun alussa, heittäminen on kielletty. Siirtymäaika kolmekymmentä (30) minuuttia ennen kilpailun alkua, kun kipparikokous pidetty.

Vapojen määrä: kuusi (6) vapaa saa olla kerralla vedossa. Elävien syöttien ja täkyjen käyttö on kielletty.

Kielletyt apuvälineet: plaanarien käyttö kielletty.

Kelluntavälineet ovat pakolliset ja ne on jokaisen kilpailijan järjestettävä itse. Kilpailijat osallistuvat kilpailuun omalla vastuullaan.

Venekuntien miehistön määrää ei ole rajoitettu.

Rantautuminen:

Kilpailijoilla on kilpailun aikana oikeus rantautua vain lähtöalueella. Pakottavassa tapauksessa rantautuminen vain valvojan läsnä ollessa.

Kilpailuveneiden kohtaaminen järvellä on kielletty, etäisyys on oltava vähintään 10 metriä.

Lopettamisilmoitus:

Kilpailijoiden on rantauduttava lähtöpaikalle lopettamisajankohtaan mennessä, kilpailukortti jätettävä kilpailun valvojalle. Samoin keskeyttämisessä on tärkeää jättää kilpailukortti valvojille turhan etsinnän poiseliminoimiseksi.

Perjantaina kilpailijoiden on oltava rannassa klo 21.00 ja punnitusjonossa viimeistään 21.15 

Lauantaina kilpailijoiden on oltava rannassa klo 18.00 ja punnitusjonossa viimeistään 18.15

Rantautuminen myöhässä voi johtaa hylkäykseen.

Protesti:

Protestinjättöaika on ½- tuntia kilpailutulosten julkaisemisesta. Protestimaksu 50€. Kilpailun jury käsittelee protestit, juryyn kuuluu kilpailun järjestäjä ja yksi ennalta-arvottu venekunnan jäsen/jäsenet kilpailijoiden edustajana. Protestin kohdistuessa juryyn arvottuun venekuntaan, arvotaan uusi edustaja.

Luvat:

Kilpailijoilla tulee olla valtion ”kalastuskortti”.

Sääntömuutokset:

Järjestäjällä on oikeus sääntömuutoksiin.

Palkinnot:

Palkinnot ovat venekunnan yhteisiä. Kilpailijat vastaavat itse palkinnosta mahdollisesti aiheutuvista veroseuraamuksista. Lisätietoja palkinnoista: Palkinnot 2024

Kilpaileminen tapahtuu omalla vastuulla.
Kilpailun järjestäjänä toimii Uljuan tekoaltaan kalastusyhdistys Ry