TIETOA ULJUAN VEDOSTA&FESTISTÄ

Suomen suurimpia tekojärviä

Uljuan tekojärvi tehtiin puoli vuosisataa sitten entisen nelostien ja osittain Vornan kylän päälle. Se perustettiin tasaamaan alueen tulvahuippuja. Pääset ihailemaan Uljuan maisemia Uljuan kahvilalta lähtevien näköalaportaiden kautta.

Uljuan tekoallas on monipuolinen kalastuskohde. Tekoaltaan saaliskaloja ovat muun muassa hauki, made, ahven, siika, kuha ja lahna. Uljualta on mahdollista saada myös taimenta.

Kalastusluvat järvelle saat Uljuan kahvilalta tai maksamalla luvan 25 euroa vuosi tai 8 euroa vuorokausi FI0553620540007201/Uljuan tekoaltaan kalastusyhdistys.

Monipuolinen luontokohde

Uljua on mainio paikka retkeilyyn, halusitpa sitten kalastaa, meloa tai vaikka talvella pilkkiä tai hiihtää. Uljuan kahvilan kautta voit tilata myös ohjatun fatbike-retken esimerkiksi Uljuan tekojärven ympäristöön tai vuokrata perämoottorilla varustetun veneen kalastustarvikkeineen.

Uljuan tekojärvi 28 km2 laajuisena ja Euroopan suurpatoihin kuuluvine patopenkereineen on sekä nähtävyys että tärkeä virkistysalue aivan valtatien 4:n vieressä. Vattusaaressa ja Pirunsaaressa on retkeilijöitä varten laavut. Uljuan kahvilan kohdalta löydät myös veneenlaskupaikan. Kalastuksen lisäksi Uljualla pesii runsaslukuinen sorsalinnusto ja jopa haikaran on nähty majailevan Uljuan rannoilla. 

sivun lähde: Uljuan kahvila

Uljuan Veto&fest

Vetouistelukilpailua on järjestetty vuodesta 2017 asti menestyksekkäästi. Kilpailu on kerännyt kisaajia ympäri Suomea ja monet tulevat kisaamaan yhä uudestaan.

Voit lukea kilpailun tuloksia viime vuosilta täältä!

Festit järjestettiin ensimmäisen kerran 2019, jossa esiintymässä olivat Trio Neumann sekä Jukka Poika!

Vuoden 2020 festit jouduttiin perumaan koronaepidemian ja poikkeusolojen vuoksi.

Vuodeksi 2021 päätimmekin nostaa panoksia ja esiintymään saapuvat perjantaina PETRI NYGÅRD ja lauantaina KOTITEOLLISUUS!

Kuva: Dexviihde
Kuva: mp-viihde

Pääset ilmoittautumaan täältä!