SÄÄNNÖT 2021

Uljuan Veto -vetouistelukilpailun kilpailusäännöt

Kilpailuaika:

Perjantai 18.6.2021 klo 18-22

Lauantai 19.6.2021 klo 10-16

Kilpailupaikka:

Uljuan tekojärvi/ Vornan venesatama Käyräkankaantie, 906210 Vorna (opastus 4-tieltä).

Paremmuuden ratkaiseminen:

Kilpailussa paremmuuden ratkaisee viiden(5) kalan yhteispaino. Punnitukseen saa tuoda ainoastaan viisi (5) Kalaa. Saman tuloksen saaneiden kilpailijoiden paremmuuden ratkaisee suurempi kala.

Palkinnot:

Palkinnot ovat venekunnan yhteisiä. Kilpailijat vastaavat itse palkinnosta mahdollisesti aiheutuvista veroseuraamuksista.

Lisätietoa palkinnoista: Palkinnot

Kilpailukalat: 

Kilpailukalat: Kaikki kalat

Alamitat: Taimen 50cm, Kuha 45cm, hauki 45 cm,

Alamittaisia kaloja ei saa tuoda punnituspaikalle. Alamittaisen kalan tuominen punnitukseen voi johtaa hylkäykseen.

Kertoimet: Hauki 1 Kuha 2 Taimen 3

Taimenella saalis rajoitus kaksi (2) taimenta saa ottaa kilpailun aikana veneeseen.

Kalojen luovutus:

Kalat tuodaan punnituspaikalle kilpailun päätyttyä tai rantautumisen yhteydessä kilpailun aikana, jossa kalat punnitaan kilpailijan läsnäollessa punnituspaikalla. Lähtöpaikka on ainoa rantautumispaikka. Kaikki kalat luovutetaan ja punnitaan pyöreänä. Kalat verestettevä välittömästi ne saatuaan.

Pyyntitavat: 

Pyyntitavoista on sallittu: Moottoriuistelu ja vetouistelu soutaen. Heittouistelu on kielletty. Viehe on laskettava veteen myös uistelun alussa, heittäminen on kielletty. Siirtymäaika kolmekymmentä (30) minuuttia ennen kilpailun alkua, kun kipparikokous pidetty.

Vapojen määrä: kuusi (6) vapaa saa olla kerralla vedossa, joissa vain yksi siima ja yksi viehe. Elävien syöttien ja täkyjen käyttö on kielletty.

Kielletyt apuvälineet: plaanarien ja syväystakilan käyttö kielletty.

Kelluntavälineet ovat pakolliset ja ne on jokaisen kilpailijan järjestettävä itse. Kilpailijat osallistuvat kilpailuun omalla vastuullaan.

Venekuntien miehistön määrää ei ole rajoitettu.

Rantautuminen:

Kilpailijoilla on kilpailun aikana oikeus rantautua vain lähtöalueella. Pakottavassa tapauksessa rantautuminen vain valvojan läsnäollessa.

Kilpailuveneiden kohtaaminen järvellä on kielletty, etäisyys on oltava vähintään 10 metriä.

Lopettamisilmoitus:

Kilpailijoiden on rantauduttava lähtöpaikalle lopettamisajankohtaan mennessä, kilpailukortti jätettävä kilpailun valvojalle. Samoin keskeyttämisessä on tärkeää jättää kilpailukortti valvojille turhan etsinnän poiseliminoimiseksi. Kilpailijoiden on oltava rannassa klo 16.00 ja punnitusjonossa viimeistään 16.15. Rantautuminen myöhässä voi johtaa hylkäykseen.

Protesti:

Protestinjättöaika on ½- tuntia kilpailutulosten julkaisemisesta. Protestimaksu 50€. Kilpailun jury käsittelee protestit, juryyn kuuluu kilpailun järjestäjä ja yksi ennalta-arvottu venekunnan jäsen/jäsenet kilpailijoiden edustajana. Protestin kohdistuessa juryyn arvottuun venekuntaan, arvotaan uusi edustaja.

Luvat:

Kilpailijoilla tulee olla valtion ”kalastuskortti”.

Sääntömuutokset:

Järjestäjällä on oikeus sääntömuutoksiin

Kilpaileminen tapahtuu omalla vastuulla.

Kilpailun järjestäjänä toimii Uljuan tekoaltaan kalastusyhdistys Ry

Ilmoittautuminen: Kilpailuun ilmoittautuminen tapahtuu suorittamalla osallistumismaksu 60 euroa ennakkoon 15.6. mennessä Uljuan Kalastusyhdistys ry tilille: Fi0553620540007201 Kuitti maksusta mukaan! Maksaa voi myös paikanpäällä käteisellä.